Skalicko-senická partitúra

Part 1

Nad Skalicou, v skalických lesoch, kúsok pod kopcom Čupy stojí fešácka chata, Kamenná búda zove sa.  Dlhé roky postávala nevyužitá, zamknutá, pustla, veselo v nej šafárili plšíci.

Part 2

I naštval sa Paloš z Holíčskeho KST, presvedčil ostatných členov klubu a zviedol nezávideniahodný boj so skalickým úradníctvom, kolektív potom trochu veselšiu vojnu s plchmi, ktorí sa svojej bašty len tak lahko vzdať nehodlali. Kamienka bola prenajatá turistom na desať rokov.

Part 3

Začali brigády, šmirglovanie, brúsenie, kopanie, murovanie, natieranie, neskôr fasáda a strecha, Kamienka sa znovuzrodila. Nadšení Skaličani ju začali hojne navštevovať, dá sa sem po značke aj lesnou asfaltkou, teda s bicyklom aj detským kočíkom.

Part 4

Bol som pár rokov dozadu oslovený doplniť slovenskú trampskú databázu o regióny skalický a senický. Okrem informácií sa mi takto podarilo dať dohromady kopec starých fotiek. Plus do toho staré kroniky mojej rodnej trampskej osady a keď sa to všetko spočíta a vydelí počtom sčítancov, akosi celkom logicky z toho vyjde volačo na spôsob dvoch tabiel, alebo teda obrazov na stene chodby Kamienky, ak chcete. Medzi ne jeden malý s témou holíčskou.

Part 5

Stalo sa na tohoročnú Velkú noc v rámci ďalšej budovatelskej brigády, pri takmer nulovej sprievodnej paráde a za finančnej podpory senickej T. O. Korlat, takže všetkých okoloidúcich srdečne pozývam na chodbovo-nástennú mikrovýstavu. Sme tam mladí a nesmierne krásni.

Part praktický

Na Kamienku si môžete odskočiť v rámci návštevy Skalice či Baťovho kanála, od parkoviska v Zlatníckej doline asfaltkou tak 50 minút, po turistickej značke dlhšie. Odskočenie z opačnej strany by sa tu ponúkalo zo šlapáku Záhoráckej magistrály, či trochu vzdialenejšie z magistrály Marušky Kudeříkovej. Či bude otvorená a čo sa bude variť, dočítať sa dá na Facebooku, v skupine KAMENNÁ BÚDA. A varí sa tam moc dobre.

doslovne Bača, T.O. Korlat

pozn.red.: a ešte aj studničku Bača opravil…

Comments are closed.