Na vandri so Severkou – a s úsmevom

Kamaráti z osady často tvrdili, že najlepšia zo všetkých radostí je ŠKODORADOSŤ.
Nič vraj tak človeka nepoteší, ako nešťastie toho druhého…
Týmito drobnými nepríjemnosťami je život taký prešpikovaný, že im vymysleli aj priliehavý názov – ŠKODIČKY. Boli vždy zdrojom nefalšovanej radosti pre celú osadu i širšiu trampskú obec.
A tiež podnetom pre vznik obľúbenej rubriky v našom trampskom občasníku SEVERKA, nazvanej „Najväčšia radosť – škodoradosť“, ktorej som sa stal redaktorom a hneď aj pravidelným prispievateľom.
Severka vychádza bez prestávky od roku 1989 dodnes a za tých 32 rokov sa v nej zozbieralo obrovské množstvo rôznych príspevkov od najrôznejších autorov.
Teraz uzrel svetlo sveta zborník, do ktorého sme pre vaše i naše potešenie vybrali „škodičky“, uverejnené za prvých šesť rokov existencie časopisu (1989 až 1995). Sú to príbehy, ktoré sa na vandroch a v živote trampov naozaj stali. A my dúfame, že si ich, najlepšie kdesi na vandri či cestou naň, aj radi prečítate.

V temer 100 stranovej knižke, ktorú sme hrdo nazvali almanachom, nájdete príspevky od 27 autorov slova, sprevádzané originálnymi ilustráciami 18 kresličov. Na jej vzniku sa technicky podieľalo 7 členov TZ Severka.
Obstarať si ju môžete samozrejme na mailovej adrese Severky alebo u niektorého z členov redakcie.

A ak by sa vám málilo, navštívte našu stránku www.trampskemuzem.sk, kde v časti NA STIAHNUTIE/ARCHÍV ČASOPISU nájdete skeny, resp. elektronickú verziu všetkých dosiaľ vydaných čísel.
Prajeme vám príjemné čítanie.

Modok
a Trampské združenie SEVERKA

Finančne podporil Žilinský samosprávny kraj

Comments are closed.